Autor: 021.rs

Novi Sad
04.10.2019.
22:24 > 20:15
Snimanje igranog filma o Svetozaru Miletiću, u režiji Darka Bajića, počelo je u Beogradu.
  • Sale NS

    06.10.2019 08:55
    Bice bolje ...
    ... nadam se, od onog nasilovanog filma sa kosarkasima jer nije mogao da podnese Bjelin uspeh sa fudbalerima?
  • Duh

    05.10.2019 22:49
    Za milana stojanovića
    G. Stojanoviću ja znam da istina boli ali to je sve tačno ima i gorih stvari. U muzeju kod dunavskog parka poseduju dosta dokumenata ali ih neiznose u javnost. Mi srbi ako smo jer smo bili 500 i više godina turska kasaba nemožemo prvo dasmo srbi ili sloveni jer svi imamo turske krvi. Isti dnk imamo sa turcima paje to zataškano. I dan danas smo pogan narod,nacionalisti zato što nemožemo sebe da pronađemo i priznamo dasmo sve što imamo dobili od turaka i austro ugara. Od vajkada lažiramo istoriju i decu učimo pogrešno. Ma molim vas razbojnik karađorđe protiv turaka ili obrenović običan seljak protiv imperiji pa to zdrav mozak nemože da primi kao istinu. Istna je dasu narodu koi su živeli na balkanu koi sebe nazivaju srbi drugi komandovali i naređivali kao i dan danas. Dabi nas častili nakratko 1918 parama i malo zemlje koju nam opet finansiski oduzimaju. Do 2050 srba nejče postojati 40% ćese odseliti a ovo što ostane biće katolici,muslimani i ateisti to je već isplanirano i sprovodise zar nevidite omladinu. Sve se vraća kako je i bilo vojvodina nemcima,kosovo ilirima, šumadija turcima. A srbi kako se sada nazivamo su bili bogumili koje je istrebio skoro sve nemanjić koi je bio katolik sve što ste učili i čitali je obična laž. Zašto nedozvolja država iz turske ili austriske arhive da izađu dokumenti o populaciji naroda na balkanu i koje živeo i koje nacije su bile naseljene. Puklo bi ko staklo sve zato ćutite i živite svoj život kako ste rođeni i nepišite gluposti.
  • Милан Стојановић

    05.10.2019 19:10
    @Duh најјаче што налупаше плусеве лику који тврди неке бесмислице и при том не зна ни правопис. И такав један неписмени човек даје себи за право да пљује једног Милетића. Човека који је био див српског народа. Човека којег су сви Срби у свим деловима где су живели поштовали и ценили као једног од највећих синова овог народа. Само ви пљујте по Србима и српском народу, лажите да су наши славни преци били курвари и пијанице. То довољно говори о вама како сте јадни и бедни и чиме се све служите, јер у својој немоћи и мржњи можете само по интернету да лајете и лажете. И молим да се објави коментар, кад већ објављујете овакве бесмислице једног лика који не зна ни правопис. Хвала.
  • Slobodna Vojvodina

    05.10.2019 18:23
    Kud ne ostasmo Austrougarska - gde bi nam danas bio kraj; a najverovatnije bi bili i drzava do sad. Jer je takav bio plan iz 1903 - u kojem je saucestvovao taj isti Ferdinand, na kojeg je pucao onaj klinac. A po Pasicevoj zamisli - i naredjenju iz Rusije. Austrougarska se trebala podeliti u savez drzava.
  • Duh

    05.10.2019 17:57
    Za petra
    G. Petre možda sam ja naj nepismenija osba ali za razliku od vas znam dosta toga iz perioda svete miletića. Ne iz knjiga istoričara koi su pisali kako kome odgovara. Već od potomaka starosedeoca srba i nesrba čiji suse preci družili sa miletićem. Oni su naseljavali,dograđivali,borili se za opstanak u novom sadu,itd. Sve do 1919 kada ukazom karađorđevića dolazi do nasilnog iseljavanja ostalih nacija koi su stvorili novi sad. Otkupom nekretnina,zemlje itd. Od nemaca,mađara i jevreja za to su dobijali tada velike kredite koi nisu nikada vraćeni. To je istina petre zakoje postoje tapije,ugovori,itd. Moja porodica se doselila 1918 u ns pradeda major odlikovan vise puta dobija kredit u beogradu od tadašnjih trista hiljada dinara i kupuje kuću sa lokalom,radionicom od nemca za dvesta trideset hiljada dinara. A nekretnina je vredela barem tri puta više. E zato sada nemamo prava da govorimo došlo divlje da istera pitomo jer i naši preci su bili divlji za ondašnje gradjane novog sada i isterali pitome starosedeoce. Petre čitajte i strane knjige o ns a ne kao noj gavu u pesak i ovo je srbija itd. Vojvodina nikada nije bila srbska niti će biti moj deda je govorio doćiće dan kada će doći vlasnici po svoje što se i radi ako ste uopšte upućeni. Informišite se i imajte materijalne dokaze pa onda komentarišite. Hvala na vremenu.
  • Petar

    05.10.2019 13:38
    Tragicno
    Ovaj sto se potpisao kao Fuh je.najnepismeniji covek koji oglasio na ovim stranicama. Duse bolje nauci pravopis nego sto pises nesto o cemu nemas pojma.
  • Duh

    05.10.2019 12:05
    Duh
    Dali znate daje miletic jedva ziv ostao u njegosevoj ulici u kafani jer je bio duzan jakov elmeru dosta novaca pa je pobegao kroz prozorce i preko sadasnjeg snp. Spasio ga je g. Ivetic isplativsi dug u zamenu dase ozeni njegovom cerkom. Bio je stalna musterija u bordelima u dunavskoj tu ih je bilo najvise. Gde se useljava pod kirijom u deo kuce. O jasi nebi da pisem to je bio alkoholicar preke naravi posedujem priznanicu daje ostao duzan sa njegovim potpisom znase daje ubio coveka u nervnom rastrojstvu. U opste srbi u tom vremenu su bili na losem glasu mozda dve ili tri porodice koe dan danas zive su bili pristojni u svakom pogledu ali oni i dan danas cute jer imaju najvise prava od svih nas da kazu koju rec.
  • Niko

    05.10.2019 11:48
    Niko
    Mi neznamo nista o novom sadu iz tog vremena. Ima nekoliko porodica koi su se doselile polovinom 18 veka koje zive i dan danas u ns. U dunavskoj je bilo najvise bordela gde miletic uzima deo kuce pod rentom. Jova zmaj je bio kalfa kod berberina g. Lulusa danas je to poslasticarnica 10+ u dunavskoj. Srbi su bili gradjani drugog reda okupljali su se i opijali u njegosevo ulici na cosku tu je bila kafana zatvor je bio u danasnjoj zmaj jovinoj. Dosta licnih stvari i dokumenata poseduje"stole"koi se par puta oglasio na ovom portalu njegovi su dosli u ns 1856 mislim. Po meni ova serija bice bacanje para jer ce biti frizirana i kako srbiji odgovara neverodostojna pravog zivota miletica.
  • Milica Ninković

    05.10.2019 11:23
    Revizionizam
    Još jedna revizionistička propaganda u najavi. Ne može drugačije nego nacionalistički i desničarski da bude čim scenario piše Milovan Vitezović a finansira Vlada Srbije i Vojvodine. Pretpostavljam da u filmu neće biti prikazano kako je stvarno bilo već kako bi nacionalisti voleli da je bilo . Neće biti prikazane one struje Miltetićeve i drugih partija koje su (pogrešno ) smatrale da Austro Ugarska može da opstane kao federacija niti će biti prikazane Miletićeve simpatije sa socijalistički pokret ni njegovo podržavanje i pomoć Svetozaru Markoviću . Ne verujem da će biti prikazan ni antisemitizam Jaše Tomića ni zašto je on STVARNO ubio svog političkog protivnika Mišu Dimitrijevića ni Ideje opozite partiji koju je predvodio Miletić. Jednom rečju nacionalistička i desničarska propaganda će iz filma izostaviti sve ono što je bitno za razumevanje tadašnje političke situacije i za odluke koje su tad donešene i izbaciće čitav komleksni kontekst opredeljivanja vojvođanskih Srba u drugoj polovini devetnaestog veka ali će istaći jednu dimenziju koja se slaže sa aktuelnom nacionalističkom politikom onih koj DANAS vladaju Srbijom i Vojvodinom.
  • Orwell Vegan

    05.10.2019 11:21
    @nema veze sa temom
    Sifilis je bio poznat jos u Staroj Grckoj.
  • Odsajedinitelj

    05.10.2019 09:33
    još malo
    jeftinog populizma.
  • Urke

    05.10.2019 09:05
    ima veze sa temom
    Da li ste znali da je sifilis donešen u Evropu iz Amerike? Biće zanimljivo videti kako su izgledali ti jeftini bordeli i jeftine dame sa kojima se zabavljao Miletić. Nadam se da će biti više erotike u filmu , a manje laprdanja o politici.
  • Kika Bibić

    05.10.2019 08:38
    Biće to još jedni Nemanjići, od naših para. Kad ministar daje izjavu o filmu, zna se šta to znači.
  • Stari novosadjanin

    05.10.2019 02:52
    Ocel' biti i epizoda o dogadjajima na novosadskoj zeleznickoj stanici?
  • /

    04.10.2019 22:35
    /
    jeste a u propagandnom materijalu su novine sa 'srpska vojska nadomak novog sada'
    aman vise
    niko vas nece. umesto da se smirite i da zivimo zajedo vi terate razdor i dalje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna